Șampania proaspătă si aromată bolborosea in cupele elegante așteptând să fie sorbită de primii invitați ce vor sosi pe covorul roșu.
Cu puține minute înainte de ora trei, doamne in rochii lungi si domni eleganți, la costum, pășeau pe aleea de roșu aprins străjuită de stâlpișori eleganți. Blitzurile aparatelor de fotografiat nu conteneau să surprindă fiecare zâmbet si gest. La intrare musafirii au fost așteptați cu șampanie si reviste ''Poeziii pentru sufletul meu''
Si pentru că vorbeam de revistă, știați ca: Revista ''Poezii pentru sufletul meu'' a fost fondată la 30 oct 2018 la Montreal si își serbează aniversarea in fiecare an prin evenimentul GALA ARTELOR ? Gala Artelor se desfășoară atât on line ( pentru colaboratorii români, scriitori, artiști, jurnaliști, din întreaga lume) cât si fizic prin evenimentul GALA ARTELOR care are loc la Montreal an de an.Gala Artelor este o sărbătoare a EXCELENTEI românești, a vorbitorilor de limba română oriunde s-ar afla in lumea mare. In fiecare an la Gala Artelor sosesc musafiri veniți din România sau din tări / provincii învecinate. Evenimentul de la Montreal nu se adresează doar românilor montrealezi sau quebechezi ci tuturor românilor oriunde locuiesc. Si anul acesta am avut musafiri din România si musafiri din provincia Ontario, veniți de la Toronto si Ottawa special pentru GALA ARTELOR.
Am fost onorați să ii avem alături de noi pe domnul Consul General, profesor dr MARIUS MICLEA, consul in cadrul Consulatului general al României la Montreal si pe distinsa dumnealui sotie doamna Mihaela Miclea. Prezentatorii GALEI ARTELOR ediția a 6--a au fost aceiași de la GALA nr 5, minunații noștri colegi de redacție de la revista, LARA si DAVID Semenescu, doi tineri talentați, ambițioși si minunați care stăpânesc microfonul cu mult profesionalism. Programul serii a fost presărat cu momente artistice de înaltă trăire, cântece patriotice, romanțe, operetă, muzică ușoară, muzica folk si muzică populară dar si poezii si dansuri populare. Fiecare artist a adus din bogăția lui sufletească si a împărțit publicului melodiile sale. Au urcat pe scenă artiști cunoscuți si îndrăgiți ai comunității românești: MARCEL ROSCOVAN, PAULA ALECU, BOGDAN IURCU, IONEL DEAC, MIRCEA GHEORGHESCU, IOAN CRISAN, CATALINA MIRICA, BOGDAN IUCU, ECATERINA BAJENARU, AURELIA MICU si CODRUT CARVATCHI. Au recitat: ALEXANDRINA IURCU BALAN, ELENA GRADINARU, MARIA FILIP si IONEL DEAC
După câteva momente artistice si luări de cuvânt, dansatorii ansamblului HORA au încins atmosfera prin joc si voie bună. Dupa o deschidere cu tulnice aceștia au dansat un dans de SALAJ iar mai târziu un dans din Moldova. O atmosferă de vibrații înalte cu energii pozitive învăluia sala! A fost minunat, câtă bucurie si veselie am simțit acolo!